News Panel Kullanımı

http://news.devedijital.com/index.aspx üzerinden sizin için oluşturulan giriş bilgilerini kullanarak panele giriş sağlayabilirsiniz.

Panel Girişi

http://news.devedijital.com/index.aspx üzerinden sizin için oluşturulan giriş bilgilerini kullanarak panele giriş sağlayabilirsiniz.

Sizin için oluşturulan Firma adı, kullanıcı adı ve şifre bilgisini kullanarak Haber paneline giriş yapabilirsiniz.

Panele giriş yaptıktan sonra sol üstte yer alan menüden;

  1. Haberler,
  2. Köşe Yazıları,
  3. Galeriler,
  4. Videolar,
  5. Reklamlar
  6. Sayfalar,
  7. Modüller,
  8. Ayarlar,

Menülerine erişim sağlayabilir ve haber sitenizin içeriğini düzenleyebilirsiniz.

1-Haberler Menüsü

Panelde yer alan sol üstteki menüden erişim sağlayabileceğiniz haberler menüsünün içeriğinde;

  1. Haber Kategorileri
  2. Haber Ekle
  3. Haber Listesi
  4. Etiket Yönetimi
  5. Yorum Listesi
  6. Arama Yönetimi

İşlemlerini yapabileceğiniz alt menüler bulunmaktadır.

Haber Kategorileri:

Haber kategorilerini ekleyebilmek için haberler menüsünden ilgili alt menüye erişim sağlamanız gerekmektedir. Kategoriye erişim sağladıktan sonra sağ alt tarafta yer alan “+” işaretine tıklayarak eklemek istediğiniz haber kategorisini oluşturabilirsiniz.

“+” işaretine tıkladıktan sonra Haber kategorisinin başlığını girmeniz gerekmektedir. İsteğe bağlı olarak kategoriye ait kısa özet ve içerik ekleyebilirsiniz. Bunun dışında içerik kısmının altında yer Alan “Kategori Fotoğrafı Ekle” kısmından kategorinize ait bir fotoğraf ekleyebilirsiniz.

Panelin içerisinde sağ tarafta yer alan kategorinize ait URL ve gösterim sırası bilgileri dışında Title, Keywords ve Description bilgilerini girebilirsiniz.

Yayınla seçeneğini aktif hale getirdikten sonra bu kategoriyi kullanabilirsiniz.

Haber Kategorileri Sayfasında, kategorilerinize ait ID numarası, Kategori Başlığı, Kategori Sırası, Kategoriye ait alt kategori sayısı, kategorinin gösterime açık olup olmadığı, kategorinin silinmeye açık olup olmadığı ve kategoriye ait düzenleme ve silme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz İşlemler menüsünü görebilirsiniz.

Haber Ekle:

Haber ekleye bilmek için solda yer alan haberler menüsünün alt kategorisi olan haber ekle seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Haber Ekleme kısmına girdikten sonra sizi karşılayan ekrandan haberinizin içeriğini oluşturabilirsiniz. İlk açılan haber ekleme ekranından haberin başlığını, habere ait kısa özeti ve haberin içeriğini girebilirsiniz.

Haber ekleme ekranının sağında yer alan kategoriler kısmından daha önceden eklediğiniz haber kategorilerinden haberinizin kategorisini seçebilirsiniz. Bu kısımdan seçtiğiniz kategoride haberiniz gözükecektir.  Bunun dışında kategori kısmının altında yer alan tarih kısmından haberin giriş tarihini görebilirsiniz. Ve isteğe göre haberin tarihini güncelleyebilirsiniz. Bu kısımda yer alan haberinizi yayına açıp kapatabilirsiniz. Bunun dışında Haber sliderında başlığın gösterilip gösterilmeyeceğini belirleyebilirsiniz.

Haber Ekle kısmında sağ tarafta yer alan Ana sayfa Gösterim Yerleri kısmından haberinizin kategorisi dışında ana sayfada;

  1. Son Dakika,
  2. Manşet Üstü,
  3. Ana Manşet
  4. Manşet Sağ Tekli,
  5. Ana Manşet Altı,

Gibi seçeneklerden hangisinde haberinizin gösterileceğini belirleyebilirsiniz.

Bunun dışında haberinize ait görseli boyutlandırmadan Tek Resim Kullan kısmından tek görsel ekleyebilirsiniz. Ana sayfada yayınlayacağınız haberin ana sayfa gösterim yerini seçtikten sonra bu kısma ait haber görselini ilgili boyutlarda Ana sayfa yerine ait haber görseli butonundan görseli ekleyebilirsiniz.

Bu kısma fotoğraf eklemez iseniz Tek Resim kullan kısmında yer alan resim ilgili kategori fotoğrafı olarak kullanılır.

Haber Ekle kısmında üstte yer alan SEO kısmından Haberin Başlığı, Haberin Açıklaması, Habere ait Anahtar Kelimeler ve Etiketler gibi haberinize ait temel SEO içeriklerini girebilirsiniz.

Fotoğraflar kısmından Haberinize ait fotoğraf galerisi ekleyebilirsiniz.

Haberinizin içeriğini oluşturduktan sonra sağ üstte yer alan kaydet butonuna tıklayarak haberinizi kaydedebilirsiniz.

Haber Listesi:

Haber Listesi kısmında Haberi kaydettikten sonra haberler sayfasından habere ait ID, Haberin Başlığı, Haberin Ana sayfa gösterim yeri, Haberin Gösterime Açık olup olmadığı ve habere ait işlemleri yapabileceğiniz İşlemler kısmını görebilirsiniz.

Haberinize ait içerik düzenleme, haber fotoğraf galerisini düzenleme ve haberinizi silme işlemlerini “İşlemler” kısmında yer alan üç noktaya ya da Mouse ile sağ tık yaparak yapmak istediğiniz seçeneği seçebilirsiniz.

Üst Kısımda yer Alan Ara kısmından Haberleri kategori, Haber Başlığı, Haber Kodu ve Tarih Aralığına göre filtreleyip arama yapabilirsiniz.

Etiket Listesi:

Haberler Menüsünde yer alan Etiket Listesi kısmından sitenizde ve haberlerinizde kullanacağınız etiketleri görebilir ve bu etiketleri düzenleyip sile bilirsiniz. Etiket listesi haber eklerken ya da düzenlerken SEO başlığı altında yer alan Etiketler kısmında yazılan anahtar kelimelerdir. Bu kısımda yapılan işlem etiket ekleme işlemidir. Etiketler virgülle ayrılarak yazılır.

Yorum Listesi:

Haberler kısmında yer alan yorum listesi menüsünden haberlerinize yapılan yorumları görebilir ve bu yorumları düzenleyebilirsiniz.

Bu kısımdan Yoruma ait ID, Yorumun Başlığı, Yorumun Yapıldığı Tarih, Yorumu Yazan Kişi, Yorumun Gösterime açık olup olmadığı ve Yorumunuz için Düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz İşlemler Menüsüne erişim sağlayabilirsiniz.

Arama Yönetimi:

Arama yönetimi işlemi Haber eklerken ya da düzenlenirken SEO kısmında yer alan arama kelimeleri işlemidir. Bu işlem haberinizin ya da makalenizin, kullanıcılar site içi arama sırasında hangi başlığı kullanarak sizin haberinizi ya da makalenizi bulacağını gösterir. Site içi aramalarda haber başlığına göre ya da ek arama kısmına ne yazıldıysa onu gösterir. Örneğin; Haberin başlığı Erkilet Ölmek Sucuğu olsun. Bu ürünün diğer adı Erkilet kedi bacağıdır. Arama kelimesi olarak Erkilet kedi bacağı eklendiği zaman bu haber bu iki başlıkla arama yapıldığı vakit gözükecektir.

2-Köşe Yazıları:

Sitenize Köşe yazıları ekleyebilmek için yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Yazar Kategorileri
  2. Yazar Listesi
  3. Köşe Yazısı
  4. Köşe Yazısı Listesi

Bu işlemleri yaparak köşe yazıları ekleyebilir ve bu köşe yazılarını inceleyebilirsiniz.

Yazar Kategorileri:

Köşe yazıları ekleyebilmek için öncelikle yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlardan birisi yazar kategorilere eklemektir. Yazar kategorilere ekleyebilmek için yapmanız gereken şey sol üstte yer alan menüden köşe yazıları başlığının altında yer alan yazar kategorileri menüsüne gitmektir ya da kategorileri kısmına gittiğinizde sağ alt kısımda yer alan artı işaretine tıklamanız gerekmektedir.

Artı işaretine tıkladıktan sonra oluşturmak istediğiniz yazar kategorisine bir başlık girmeniz gerekmektedir. Bu başlığa girdikten sonra bu yazar kategorisi ile alakalı eklemek istediğiniz bir açıklama varsa başlık altında yer alan metin kutusundan istediğiniz açıklamayı ekleyebilirsiniz.

Yazar kategorisi ile alakalı temel SEO işlemlerini sağ tarafta yer alan Temel SEO bölümünden yapabilirsiniz. Bu kısımdan yazar kategorisi ile alakalı Title, Keywords ve Description bilgilerini girebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra sağ alt tarafta yer alan yayınına seçeneğini aktif hale getirip sağ üstten kaydet demeniz gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra yazar kategoriniz oluşturulur.

Yazar kategorileri menüsünden eklediğiniz yeni yazar kategorilerini listesini görebilirsiniz. Bu listede yazar kategorinize ait ID numarasını, kategori başlığını, kategorinin gösterimi açıp açık olup olmadığı, kategorinin silinmeye açık olup olmadığı ve kategoriyle alakalı düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsünü bulabilirsiniz.

Yazar Listesi:

Yazar kategorilerini eklendikten sonra yapmanız gereken bir diğer işlem Köşe yazarlarınızı eklemektir. Köşe yazarları eklemek için sol üstte yer alan menüden köşe yazıları başlığının altında bulunan yazar listesi kısmına gitmeniz gerekmektedir. Yazar listesi kısmını geldikten sonra sağ altta yer alan artı işaretine tıklayarak yeni yazar ekleme işlemi yapabilirsiniz.

Yeni yazarı ekleme işlemi yapmak yaparken öncelikli olarak adı soyadı kısmına yazarın mahlasını ya da yazarın adını soyadını girmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra yazarla alakalı girmek istediğiniz herhangi bir açıklama özgeçmiş benzeri bir içerik varsa bunu başlığın altında yer alan metin kutusu üzerinde yapabilirsiniz.  Yazara ait fotoğraf ekleyebilmek için sol alt tarafta yer alan yazar fotoğrafı ekle kısmına tıklamanız gerekmektedir buraya tıkladıktan sonra bilgisayarınız üzerinden yazara ait bir görseli buraya ekleyebilirsiniz.

Sağ tarafta yer alan menüden yazarının hangi kategoride yazıları yayınlanacağını seçebilirsiniz. Bu kategoriler bir önceki işlemde yapılan yazar kategorileri ekleme kısmında belirtilen yazar kategorilerden oluşur. Onun dışında yine sağ tarafta yer alan kod kısmına bu yazarla alakalı girmek istediğiniz bir bilgi varsa onu girebilirsiniz. Temel SEO kısmından bu yazara ait Title, Keywords ve Description bilgilerini oluşturabilirsiniz. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra sağ altta yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip sağ yukarıda kaydet diyerek yazarı kaydedebilirsiniz.

Yazarı kaydettikten sonra yazar listesi ekranından yazara ait bilgilere görebilirsiniz bu bilgiler yazarın ID numarası, Yazara ait resim, yazarın adı ve soyadı, yazarın gösterim sıra numarası, yazarın gösterime açık olup olmadığı, yazarın silinmeye müsait olup olmadığı ve panel üzerinden yazarla alakalı düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsüne yazar listesi kısmından ulaşabilirsiniz.

Köşe Yazısı:

Köşe yazısı ekleyebilmek için iki seçenek mevcuttur. Bunlardan birisi sol üstte yer alan menü üzerinden köşe yazıları başlığının altında yer alan köşe yazısı ekle kısmıdır. Diğeri ise köşe yazısı listesi içinde yer alan sağ alt kısımdaki artı butonudur. Bu iki işlemden biriyle sitenize köşe yazısı ekleyebilirsiniz.

Köşe yazısı eklerken yapmanız gereken birkaç işlem vardır.  Bunlardan ilki sağ tarafta yer alan yazının hangi yazara ait olduğunu belirleyeceğiniz ilgili yazarı seçme kısmıdır. Bu işlem yaptıktan sonra sırasıyla makaleye ait başlık kısa özet ve içerik kısmını sol tarafta yer alan ilgili kısımlara girmeniz gerekmektedir.

Bu işlemden sonra yaptıktan sonra üst tarafta yer alan SEO kısmından makalenize ait başlık açıklama anahtar kelime gibi SEO içeriklerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Bunun dışında genel bilgiler kısmında sağ tarafta yer alan tarih kısmından makalenin yayınlanma tarihini düzenleyebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip sağ üst taraftan kaydet demeniz yeterlidir.

Köşe Yazısı Listesi:

Köşe Yazınızı oluşturup kaydettikten sonra sistem sizi makale listesi kısmına yönlendirecektir. Bu makale listesi kısmına sol üstte yer alan menü üzerinden köşe yazıları menüsünden köşe yazısı listesinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bu kısımda köşe yazılarınızı ait ID, Köşe yazısına ait başlık, yazının yayınlanma tarihi, köşe yazısının ait olduğu yazar, bu yazının gösterimi açık olup olmadığı, silinmeye müsait olup olmadığı ve düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsü yer almaktadır. Bunların dışında makale listesi kısmında üst tarafta yer alan arama kısmından yazar, makale başlığı, makale kodu ya da tarih aralığına göre filtreleme yapıp bu seçeneklere uyan makalelerinizi görebilirsiniz.

3-Galeri:            

Haber sitenize fotoğraf galerisi ekleme işlemini yapabilmek için sol üstte yer alan menüden galeriler başlığına gitmeniz gerekmektedir. Galeri ekleyebilmek için yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Galeri Kategorisi Ekleme
  2. Galeri Ekleme

Seçenekleridir. Bunun dışında bu kısımdan sitenizde yer alan fotoğraf galerilerini görüntüleyebilirsiniz.

Galeri Kategorisi Ekleme:

Sitenize fotoğraf galerisi ekleyebilmek için yapmanız gereken ilk işlem galeri kategorisi eklemektir. Bunu yapabilmek için sol üstte yer menüden galeriler kısmının altında bulunan galeri kategorileri menüsüne gitmeniz gerekmektedir. Buraya geldikten sonra sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklayarak galeri kategori ekleme işlemini yapabilirsiniz.

Galeri kategori eklerken gönderi yapmanız gerekenler bu galeriye bir başlık vermektir. İsteğe bağlı olarak bu galeriye ait bir kısa özet ya da içerik eklenebilir. Bunların dışında galeriye ait bir kategori fotoğrafı ekleme imkânınız bulunmaktadır. Galeriyi herhangi bir kod ile ayrıştırmak istiyorsanız bu galeriye ait kodu sağ üst tarafta yer alan kod kısmına girmeniz gerekmektedir. Bunun dışında galeriye ait Title, Keywords ve Description gibi işlemleri sağ tarafta yer alan temel SEO kısmından yapabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sağ alt tarafta yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip sağ üstten kaydet demeniz yeterlidir bu işlemleri yaptıktan sonra galeri kategoriniz oluşturulacaktır

Galeri Ekleme:

Sitenize galeri ekleme işlemi iki şekilde yapılabilir. Bu işlemlerden ilki sol üstte yer alan menü üzerinden galeri kısmındaki Galeri ekle kısmına gitmek ya da galeri listesi üzerinde sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklamaktır. Bu iki işlemden birini yaparak sitenize galeri ekleyebilirsiniz.

Galeri eklerken yapmanız gereken ilk şey bu galeriye ait bir başlık eklemektir. Bunun dışında isteğe bağlı olarak galeriye ait bir kısa özet ya da açıklama yazısı girebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra bu galerinin hangi kategoriye ait olduğunu sağ tarafta yer alan kategori menüsünü üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Bu kategoriler Galeri kategorisi eklerken oluşturduğumuz kategorilerdendir.

Sağ tarafta yer alan tarih kısmından galerinin oluşturulma tarihini görebilirsiniz. Bunun haricinde bu galeriye herhangi bir kod atamak istiyorsanız bunu sağ tarafta yer alan kod kısmından yapabilirsiniz. Büyük resim ya da küçük resim kısmından bu galeriye ait herhangi bir ön izleme resmi ekleyebilirsiniz. Bu görseller kullanıcının o galeri ile alakalı görecekleri ilk fotoğraflardan birisidir.

Üstte yer alan menülerden SEO kısmından galerimizi ait başlık açıklama anahtar kelime gibi SEO içeriklerini ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. Galeriye ait fotoğraf galerisi ekleme işlemini üst tarafta yer alan Galeri fotoğrafları kısmında fotoğraf galerisi ekle butonuna tıklayarak yapabilirsiniz. Eğer daha önce oluşturduğunuz bir galeriye yeni fotoğraflar eklemek ya silmek istiyorsanız galeri üzerinden işlemler kısmından ya da galeriye sağ tıklayarak fotoğraflar kısmından bu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra genel bilgiler kısmında yer alan yayınlar seçeneğini aktif hale getirip kaydet demeniz yeterlidir bu işlemi yaparak galerimizi oluşturabilirsiniz.

Galeri Listesi:

Eklediğiniz fotoğraf galerilerini sol üstte yer alan menüde Galeri kısmının altında bulunan Galeri listesi kısmından görebilirsiniz. Bu kısımdan galerimizde alakalı ID bilgisine, başlık bilgisine, galerinin eklenme tarihine, galerinin gösterime açık olup olmadığına, galerinin silmeye açık olup olmadığı ve düzenleme, silme ve galeri fotoğraflarını düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsüne ulaşım bulunmaktadır.

 

4-Videolar:

Haber sitenize video galerisi ekleme işlemini yapabilmek için sol üstte yer alan menüden videolar başlığına gitmeniz gerekmektedir. Video galerisi ekleyebilmek için yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Video Kategorisi Ekleme
  2. Video Galerisi Ekleme

Seçenekleridir. Bunun dışında bu kısımdan sitenizde yer alan video galerilerini görüntüleyebileceğiniz video galeri listesi kısmını görüntüleyebilirsiniz.

Video Kategorisi:

Sitenize video galerisi ekleyebilmek için yapmanız gereken ilk işlem video kategorisi eklemektir. Bunu yapabilmek için sol üstte yer menüden video kısmının altında bulunan video kategorileri menüsüne gitmeniz gerekmektedir. Buraya geldikten sonra sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklayarak video galeri kategorisi ekleme işlemini yapabilirsiniz.

Video kategorisi eklerken ilk yapmanız gereken bu video galeriye bir başlık vermektir. İsteğe bağlı olarak bu video galeriye ait bir kısa özet ya da içerik eklenebilir. Bunların dışında video galeriye ait bir kategori fotoğrafı ekleme imkânınız bulunmaktadır. Video galeriyi herhangi bir kod ile ayrıştırmak istiyorsanız bu galeriye ait kodu sağ üst tarafta yer alan kod kısmına girmeniz gerekmektedir. Bunun dışında video galeriye ait Title, Keywords ve Description gibi işlemleri sağ tarafta yer alan temel SEO kısmından yapabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sağ alt tarafta yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip sağ üstten kaydet demeniz yeterlidir bu işlemleri yaptıktan sonra video galeri kategoriniz oluşturulacaktır.

Video Ekleme:

Sitenize video galeri ekleme işlemi iki şekilde yapılabilir. Bu işlemlerden ilki sol üstte yer alan menü üzerinden Videolar kısmındaki Video ekle kısmına gitmek ya da video listesi üzerinde sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklamaktır. Bu iki işlemden birini yaparak sitenize video ekleyebilirsiniz.

Video eklerken yapmanız gereken ilk şey bu videoya ait bir başlık eklemektir. Bunun dışında isteğe bağlı olarak videoya ait bir kısa özet ya da açıklama yazısı girebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra bu videonun hangi kategoriye ait olduğunu sağ tarafta yer alan kategori menüsünü üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Bu kategoriler Video kategorisi eklerken oluşturduğumuz kategorilerdendir.

Sağ tarafta yer alan tarih kısmından videonun eklenme tarihini görebilirsiniz. Bunun haricinde bu videoya herhangi bir kod atamak istiyorsanız bunu sağ tarafta yer alan kod kısmından yapabilirsiniz. Büyük resim ya da küçük resim kısmından bu videoya ait herhangi bir ön izleme resmi ekleyebilirsiniz. Bu görseller kullanıcının o video ile alakalı görecekleri ilk görseldir.

Üstte yer alan menülerden SEO kısmından video galerinize ait başlık açıklama anahtar kelime gibi SEO içeriklerini ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. Videonuzu herhangi bir video platformundan (YouTube gibi) alacağınız zaman video embed kodunu sağ tarafta yer alan video embed kodu kısmına yapıştırabilirsiniz. Bunun dışında kullanabileceğiniz bir diğer yöntem açıklama kısmında yer alan Medya ekleme düzenle düğmesi üzerinden videonuzun linkini ya da gömme kodunu yapıştırarak sitenize video ekleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra genel bilgiler kısmında yer alan yayınlar seçeneğini aktif hale getirip kaydet demeniz yeterlidir bu işlemi yaparak videonuzu ekleyebilirsiniz.

Video Listesi:

Eklediğiniz video galerilerini sol üstte yer alan menüde Videolar kısmının altında bulunan Video listesi kısmından görebilirsiniz. Bu kısımdan videonuzla alakalı ID bilgisine, başlık bilgisine, video eklenme tarihine, videonun gösterime açık olup olmadığına, videonun silmeye açık olup olmadığı ve düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsüne ulaşım bulunmaktadır.

5-Reklamlar:

Haber sitenize reklam ekleme işlemini yapabilmek için sol üstte yer alan menüden reklamlar başlığına gitmeniz gerekmektedir. Reklam ekleyebilmek için yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Reklam Kategorisi Ekleme
  2. Reklam Ekleme

Bunun dışında bu kısımdan sitenizde yer alan reklamları görüntüleyebileceğiniz reklam galeri listesi kısmını görüntüleyebilirsiniz.

Reklam Kategorisi Ekleme:

Sitenize reklam ekleyebilmek için sol üstte yer alan menüden reklamlar kısımda gitmeniz gerekmektedir. Reklam ekleyebilmek için öncelikle yapmanız gereken şey reklam kategorilerini belirlemektir. Bunun için reklamlar kısımda yer alan reklam kategorileri kısmına gitmeniz gerekmektedir. Reklam kategorileri kısmına geldikten sonra sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklayarak reklam kategorinizi oluşturabilirsiniz. Burada reklam kategorinizin başlığını, ölçülerini ve isteğe bağlı olarak reklam kategori kodunu girerek kaydetmeniz yeterlidir. Bu işlem yaptıktan sonra reklam kategoriniz oluşacaktır.

Reklam Ekleme:

Sitenize reklam ekleye bilmedin iki yolu vardır. Bunlardan birincisi sol üstte yer alan menüden reklamlar kısmın altında bulanan reklam listesi kısmındaki sağ altta bulunan artı işaretine tıklamaktır. Bunun dışında yine aynı menüde yer alan reklam ekle kısmından reklamınızı ekleyebilirsiniz.

Reklamınızı eklerken yapmanız gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reklam grubunuzu seçmektir. Bu reklam grubu reklamınızın sitenizde nereden yayınlanacağını belirler. Buradaki kategoriler oluşturulan reklam kategorilerine göre gelmektedir. Bunun dışında reklamınızı başlık kısmından reklamınızın başlığını girmeniz gerekmektedir.

Sitenize Reklam ekleme yöntemi olarak kullanabileceğiniz iki seçeneğiniz vardır. İlk seçeneğiniz mobil ve masaüstü için reklam kategorisine göre oluşturulmuş resimleri kullanmaktır. İkinci seçenek ise reklama özel oluşturulmuş masaüstü ve mobil embed kodları kullanmaktır. Resim ekleyeceğiniz zaman sağ tarafta yer alan masaüstü resmi ve mobil resmi kısmında gerekli ölçülerde reklam görseli eklemeniz gerekmektedir.  Reklamınızı embed kodu olarak yüklemek isterseniz sol altta yer alan reklam masaüstü embed kodu ve reklam mobile embed kodu kısmına reklamınızı girmeniz gerekmektedir. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra sağ yukarıda yer alan kaydet seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi yaparak reklamınızı oluşturabilirsiniz.

Reklam Listesi:

Sitenizdeki reklamlara reklam listesi kısmından ulaşabilirsiniz. Bu kısmı ulaşabilmek için sol üst kısımda yer alan menüden reklamlar kısmına gitmeniz gerekmektedir. Reklamlar kısmının altında yer alan reklam listesi kısmına tıklayarak sitenizde yer alan reklamları görebilirsiniz. Buradan reklamınıza ait ID kodunu, reklamın yayınlandığı kategoriyi, reklamın başlığını, reklamın gideceği URL adresini, Reklamın gösterimi açık olup olmadığını ve reklamın silmeye açık olup olmadığını buradan inceleyebilirsiniz. Reklamınıza ait düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsüne bu kısımdan ulaşabilirsiniz.

6-Sayfa (CMS) Yönetimi:

Haber sitenize hakkımızda ve künye gibi sayfaları ekleme işlemini yapabilmek için sol üstte yer alan menüden sayfalar başlığına gitmeniz gerekmektedir. Sayfa ekleyebilmek için yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Sayfa Kategorisi Ekleme
  2. Sayfa Ekleme

Bunun dışında bu kısımdan sitenizde yer alan sayfaları görüntüleyebileceğiniz sayfa listesi kısmını görüntüleyebilirsiniz.

Sayfa Kategorisi Ekleme:

Sitenize sayfa ekleyebilmek için sol üstte yer alan menüden sayfalar kısımda gitmeniz gerekmektedir. CMS sayfaları ekleyebilmek için öncelikle yapmanız gereken şey cms kategorilerini belirlemektir. Bunun için sayfalar kısımda yer alan sayfa kategorileri kısmına gitmeniz gerekmektedir. Sayfa kategorileri kısmına geldikten sonra sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklayarak sayfa kategorinizi oluşturabilirsiniz.

Sayfa kategori eklerken önce yapmanız gereken bu sayfaya bir başlık vermektir. İsteğe bağlı olarak bu sayfaya ait bir kısa özet ya da içerik eklenebilir. Bunların dışında sayfaya ait bir kategori fotoğrafı ekleme imkânınız bulunmaktadır. CMS Sayfasını herhangi bir kod ile ayrıştırmak istiyorsanız bu sayfaya ait kodu sağ tarafta yer alan kod kısmına girmeniz gerekmektedir. Bunun dışında sayfaya ait Title, Keywords ve Description gibi işlemleri sağ tarafta yer alan temel SEO kısmından yapabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sağ alt tarafta yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip sağ üstten kaydet demeniz yeterlidir bu işlemleri yaptıktan sonra cms kategoriniz oluşturulacaktır.

Sayfa Ekleme:

Sitenize sayfa ekleme işlemi iki şekilde yapılabilir. Bu işlemlerden ilki sol üstte yer alan menü üzerinden sayfalar kısmındaki sayfa ekle kısmına gitmek ya da sayfa listesi üzerinde sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklamaktır. Bu iki işlemden birini yaparak sitenize cms sayfalarını ekleyebilirsiniz.

Sayfa eklerken yapmanız gereken ilk şey bu sayfaya ait bir başlık eklemektir. Bunun dışında sayfaya ait içeriği başlığın altında yer alan ilgili kısma girebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra bu sayfanın hangi kategoriye ait olduğunu sağ tarafta yer alan kategori menüsünü üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Bu kategoriler CMS kategorisi eklerken oluşturduğumuz kategorilerdendir.

Sağ tarafta yer alan tarih kısmından sayfanın oluşturulma tarihini görebilirsiniz. Bunun haricinde bu sayfaya herhangi bir kod atamak istiyorsanız bunu sağ tarafta yer alan kod kısmından yapabilirsiniz. Bu sayfanın içeriğine resim veya video gibi bir medya içeriği eklemek istiyorsanız bunu içerik kısmında yer alan resim ekle/düzenle ve medya ekle/düzenle kısmından yapabilirsiniz. Bu iki toolu kullanarak sayfanızın içeriğine resim ve video ekleyebilirsiniz.

Üstte yer alan menülerden SEO kısmından sayfanıza ait başlık, açıklama, anahtar kelime gibi SEO içeriklerini ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra genel bilgiler kısmında yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip kaydet demeniz yeterlidir bu işlemi yaparak sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Sayfa Listesi:

Eklediğiniz sayfaları sol üstte yer alan menüde Sayfalar kısmının altında bulunan sayfa listesi kısmından görebilirsiniz. Bu kısımdan sayfanızla alakalı ID bilgisine, başlık bilgisine, sayfanın eklenme tarihine, sayfanın kategorisine, sayfanın gösterime açık olup olmadığına, sayfanın silmeye açık olup olmadığı ve düzenleme ve silme düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsüne ulaşabilirsiniz.

7- Modüller

Modüller menüsünden yapabileceğiniz işlemler şunlardır;

  1. 301 Yönlendirmeleri
  2. Form Yönetimi
  3. Dosya Yöneticisi
  4. Popup Yönetimi
  5. Menü Yönetimi
  6. Siteyi Bakım Moduna Alma

301 Yönlendirmeleri

301 yönlendirmeleri sitenizde URL’si değişen sayfaların eski URL’si Yeni URL’ye yönlendirmek için kullanılır. Bu işlemi yapmak için yapmanız gereken şey sol üstte yer alan menüden Modüller kısmının altında yer alan 301 Yönlendirmeleri kısmına gitmenizdir. Bu kısma geldikten sonra sağ altta yer alan artı işaretine tıklayarak yeni 301 yönlendirmesini tanımlayabilirsiniz. Bunun için eski URL’yi ve Yeni URL’yi girmeniz yeterlidir. Bu işlemi yapıp kaydet dedikten sonra 301 yönlendirmeniz tanımlanacaktır.

301 Yönlendirmeleri ana sayfasında yönlendirmelerinize ait ID numarasını, Eski URL ‘i, Yeni URL’i ve düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler kısmını görebilirsiniz.

Form yönetimi

Sitenizde yer alan formları yönetebileceğiniz form yönetim modülü sol üstte yer alan menüde modüller kısmının altında yer alan form yönetimi kısmında yer alır. Bu kısımdan HTML ve CSS kodlarını kullanarak yeni bir form oluşturabilirsiniz. Bunu yapabilmek için Form yönetimi modülü içerisinde sağ alt tarafta yer alan artı butonuna tıklamanız gerekmektedir. Formu eklerken yapacağınız işlemler şu şekildedir;

  1.  Forma ait bir başlık eklemek
  2. Forma ait HTML ve CSS kodunu sağ tarafta yer alan kısma eklemek
  3. Formun gideceği E-mail adresini tanımlamak
  4.  Yönetim paneli kodunu belirlemek. Bu kod yönetim panelinde kullanılır ve formun yerleşeceği yeri belirtir.
  5. Dönüşüm URL'sini belirlemek

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra sol alt kısımda yer alan yayınla seçeneğini aktif hale getirip kaydet demeniz yeterlidir.

Formlar sayfasından sitenizde yer alan formları görebilirsiniz. Bu sayfada Formunuza ait ID numarasını, Formun Adını, Dönüşüm İzleme URL’sini, Hash Kodunu, Formun Yayına açık olup olmadığı, düzenleme ve silme işlemlerini yapabileceğiniz işlemler menüsünü görebilirsiniz.

Dosya Yöneticisi

Dosya yöneticisi modülü sitenizde yer alan dosyaları görmenizi sağlayan bir modüldür. Bu kısma sol üstte yer alan menüden Modüller kısmının altında yer alan dosya yöneticisi kısmına giderek ulaşabilirsiniz. Buradan sitenize yeni pdf, Office dosyaları ve resimler ekleyebilir ve yönetebilirsiniz.

Popup Yönetimi

Popup Yönetimi sitenize yeni Popup eklemenizi sağlayan bölümdür. Bu kısma sol üstte yer alan menüden Modüller kısmının altında yer alan Popup Yönetimi kısmına giderek ulaşabilirsiniz. Popup, özünde reklam amacı taşıyan bir uygulamadır. Burada reklamdan kasıt, sadece ürün ya da hizmet satmaya yönelik çalışmalardan ibaret değildir. Popup’lar başka sitelerin ya da sayfaların reklamını yapmak, onlara tıklama ve trafik kazandırma gayesiyle de kullanılır.

Sitenize Popup eklemek için bu modüle geldikten sonra Popup ekle kısmına tıklayarak sitenize Popup ekleyebilirsiniz. Buradan Popup’a bir başlık vermeniz gerekmektedir. Bunun dışında popup’ın içeriğini, döngü süresini ve gösterileceği sayfaları belirttikten sonra yayınla deyip kaydetmek yeterlidir. Bu işlemleri yaptıktan sonra popup’ınız belirlediğiniz sayfalarda gösterilmeye başlanacaktır.

Menü Yönetimi:

Menü yönetim modülü sitenizde yer alan menüleri görmenizi sağlayan bir modüldür. Bu kısma sol üstte yer alan menüden Modüller kısmının altında yer alan menü yönetimi kısmına giderek ulaşabilirsiniz. Bu kısımda sitenizdeki menüleri ayarlayabilirsiniz.  Sitenize menü eklemek için sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklamanız gerekmektedir. Bu kısımda yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunlar;

  1. Menü başlığı girmek
  2.  Menünün gideceği adresi girmek
  3. Sağ taraftan isteğe bağlı o URL’nin yeni sekmede açılmasını aktif etmek

Bu işlemleri yaptıktan sonra yayınla deyip kaydetmeniz yeterlidir. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra menünüzü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Siteyi Bakım Moduna Al:

Siteyi Bakım Moduna Alma modülü sitenizi geçici süreliğine yayına kapatmaya yaramaktadır. Bu kısma sol üstte yer alan menüden Modüller kısmının altında yer alan Siteyi Bakım Moduna Al kısmına giderek ulaşabilirsiniz.

8-Ayarlar

Bu kısımdan sitenize ait;

  1. Sitemap, Robots, Favicon, Schema, Ana sayfa Haber Kategorileri
  2. İletişim
  3. Tema Ayarları
  4. Kullanıcı Listesi

Ayarları yapabilirsiniz.

Sitemap, Robots, Favicon, Schema, Ana sayfa Haber Kategorileri:

Bu kısımdan sitenize ait Sitemap, Robots, Favicon, Schema gibi bilgileri tanımlayabilir ve Ana sayfada yer alacak haber kategorilerini belirleyebilirsiniz.

Bu kategorileri belirlerken;

Örnek Kod 
Başlık1: Güncel 
Başlık1_ID: 2 
Başlık2: Spor
Başlık2_ID: 5
Başlık3: Röportajlar
Başlık3_ID: 6
Örnek kod şeklinde giriş yapılmalıdır. Burada;

  1.  Başlık 1: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan ilk haber kategorisi
  2. Başlık 1 ID: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan haber kategori ID'si
  3. Başlık 2: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan ikinci haberin kategorisi
  4. Başlık 2 ID: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan ikinci haberin kategori ID'si
  5. Başlık 3: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan üçüncü haberin kategorisi
  6. Başlık 3 ID: Ana sayfa Manşet altında yer alacak olan üçüncü haberin kategori ID'si

Şeklinde olmalıdır.

İletişim:

  1. Bu kısımdan;
  2. Telefon numarası 1 ve 2
  3.  WhatsApp numarası
  4. Faks numarası
  5. E-Mail adresi 1 ve 2
  6. Adres
  7. Sosyal Medya Hesapları (Linkedin, Facebook, Instagram, Youtube, Twitter)
  8. Title, Keywords ve Description içerikleri
  9. Google Maps Harita Kodu
  10. Tag Manager Head ve Body Kodu
  11. Head ve Footer için ld+json (tüm sayfalar)
  12.  Footer

Bilgilerini tanımlayabilirsiniz.

Tema Ayarları

Tema ayarları sayfasından sitenize ait;

  1. Başlık ve İçerik Font Kodu
  2. Başlık ve İçerik Font Adı
  3. Başlık ve İçerik Font Boyutu
  4. Başlık ve İçerik Font Kalınlığı
  5.  3 adet Tema Rengi

Gibi bilgilerin tanımlamasını yapabilirsiniz.

Kullanıcı Listesi

Bu kısımdan haber yönetim panelinizi kullanacak kullanıcıların tanımlamasını yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için bu sayfada sağ alt tarafta yer alan artı işaretine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonrasında kullanıcının adını soyadını, Kullanıcı Adını, Şifresini ve kullanıcı grubunu seçtikten sonra kaydet deyip yeni kullanıcıyı tanımlayabilirsiniz.

 

Telefon +90 505 747 42 84
Email info@devedijital.com
Adres
Tacettin Veli Mahallesi Halit Narin Caddesi Bahadır Plaza Kat:11 Daire:41 38230 Deve Dijital Melikgazi/Kayseri/Türkiye