Reklamlarınız Hedef Kitlenizin Tamamına Ulaşıyor Mu? | Arama Ağı Reklamı Kaybedilen GP (Sıralama)

Arama ağı reklamlarında reklamınızın gün içerisinde ne kadar sıralama kaybettiğini gösterir. Bu gösterim yüzdesel oranda olur ve her gün bu oran yenilenir. Kısaca Arama Ağı Kaybedilen Gösterim Payı(sıralama) reklamınızın düşük reklam kalitesi nedeniyle gün içerisinde arama ağı üzerinde ne kadar gösterildiğini veya ne kadar gösterilmediğini belirtir.

Arama Ağı Reklamı Kaybedilen Gösterim Payı (Sıralama) Nedir?

Arama ağı reklamlarında reklamınızın gün içerisinde ne kadar sıralama kaybettiğini gösterir. Bu gösterim yüzdesel oranda olur ve her gün bu oran yenilenir. Kısaca Arama Ağı Kaybedilen Gösterim Payı(sıralama) reklamınızın düşük reklam kalitesi nedeniyle gün içerisinde arama ağı üzerinde ne kadar gösterildiğini veya ne kadar gösterilmediğini belirtir.

Arama Ağı Kaybedilen Gösterim Payını (Sıralama) Etkileyen Faktörler

Arama ağı kaybedilen gösterim payını(sıralama) etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır.

Bunların başlıcaları şu şekildedir:

  • Teklifiniz
  • Reklam kaliteniz ve Web Sitesi Kalitesi
  • Yapılan Aramanın İçeriği
  • Reklam Sıralaması Eşikleri
  • Reklam Uzantıları
  • Diğer Reklam Türlerinin Beklenen Etkisi

Yukarıda belirttiğimiz altı faktör Google'ın Arama ağı kaybedilen GP (Sıralama) yı hesaplarken kullandığı ve üzerinde durduğu faktörlerdir.

1.Teklifiniz 

Google reklamları sıralaması belirlenirken üzerinde durulan en önemli faktör o kampanyanın bütçesidir. Uygun bir bütçeye sahip olmayan kampanya otomatik olarak düşük sıralarda gösterilecektir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye Arama Ağı Reklamı Kaybedilen Gösterim Payı (Bütçe) sayfasından ulaşabilirsiniz.

2. Reklam ve Web Sitesi Kalitesi

Reklam kalitesi belirlenirken pek çok kriter göz önünde bulundurulur. Bu kriterler kısaca anahtar kelime sayısı ve yeterliliği, kampanya için doğru nihai URL’nin seçilmesi, yeterli sayıda kampanya için başlık eklenmesi, kullanıcıları tatmin edecek seviyede ve sayıda açıklama metinlerinin eklenmesi reklam kampanyasının kalitesini belirlemedeki en önemli unsurlardır.

Web Sitesi Kalitesi kampanyanın geneline atadığınız nihai URL ve kampanya için kullandığınız anahtar kelimelere verdiğiniz nihai URL’ler sonucunda belirlenir. Kampanya için belirlenen nihai URL kullanıcıların hizmet aradığı sektörle alakalı yaptığı genel bir aramada veya belli bir anahtar kelimede gösterilen reklama tıkladığında hangi sayfaya gideceğini belirtir. Bu ilk açılış sayfasında kullanıcının edineceği deneyime göre web sitesinin kalitesi belirlenir.

3. Yapılan Aramanın İçeriği

Yapılan Aramanın içeriği kampanyanızda kullandığınız anahtar kelimelere göre belirlenir. Kampanya için anahtar kelimeler belirlenirken reklamdan elde etmek istediğiniz sonuç ve bu anahtar kelimenin gelecek kullanıcı için doğru içeriği sunması dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Anahtar kelimelerden gelen kullanıcıları site içerisinde o anahtar kelime ile alakalı sayfaya ya da hizmete yönlendirmek çok önemlidir. Bunun için her anahtar kelimeye bir nihai URL atamakta fayda vardır. Seçilen anahtar kelimeler ve bunlara atana doğru nihai URL’ler yapılan aramanın içeriğini belirler.

4. Reklam Sıralaması Eşikleri

Reklam sıralaması eşiği kampanyanız için belirlediğiniz reklam açılış fiyatıdır. Reklam açılış fiyatı sizin kampanyanız için belirlediğiniz bütçe ve tıklama başı maliyet (TBM) fiyatıdır.

Burada kıstas rakiplerinizin aynı anahtar kelime için belirlediği açılış fiyatıdır. Eğer rakiplerinizin reklamı yayınlamaya uygun değilse o zaman eşik fiyatı tıklama başı maliyet olarak belirlenir.

5. Reklam Uzantıları

ADS üzerinde kampanya oluştururken Google’ın bize sağladığı bazı reklam uzantısı seçenekleri vardır. Bunlar site bağlantıları, açıklama metinleri, dinamik reklam görüntüsü, arama uzantısı ve konum uzantıları gibi seçeneklerden oluşur. Kampanyayı oluştururken bu uzantılardan optimum düzeyde kullanmak gerekmektedir. Kullanılan bu uzantılar sizin reklamınızın kalitesini arttıracaktır.

6. Diğer Reklam Türlerinin Beklenen Etkisi

Arama ağı kaybedilen gösterim payını (Sıralama) etkileyen son unsur diğer kampanya türlerinin etkisidir. Benzer anahtar kelimeler ya da anahtar kelime teması kullanılarak çıkılan diğer reklam türleri sizin reklamlarınızın gösteriminde ve tıkanmasında azalmalara ya da artışlara neden olabilir. Burada önemli olan kullanıcının hangi reklam türüne nasıl tepki verdiğini belirleyebilmektir. Bunun sonucunda gerekirse kampanya türü değiştirilebilir ya da kampanya yeniden yapılandırılabilir.

Arama Ağı Reklamı Kaybedilen Gösterim Payını (Sıralama) belirlerken Google’ın kullandığı ve üzerinde durduğu ana parametrelerden bahsetmiş bulunmaktayız. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim bilgilerinden bizimle iletişime geçebilir, sosyal medya hesaplarımızdan bize yazabilir ya da ofisimiz ziyaret edebilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Telefon +90 505 747 42 84
Email info@devedijital.com
Adres
Tacettin Veli Mahallesi Halit Narin Caddesi Bahadır Plaza Kat:11 Daire:41 38230 Deve Dijital Melikgazi/Kayseri/Türkiye