Bütçeniz Hedef Kitlenize Yetiyor Mu? | Arama Ağı Gösterim Payı ve Kaybedilen Gösterim Payı (Bütçe)

Bütçe kaynaklı arama ağında kaybedilen gösterim payı diğer adıyla Arama Ağı Kaybedilen GP (bütçe), reklamlarınızın düşük bütçe nedeniyle hangi sıklıkta gösterilmediğine dair tahmini verileri sağlar. Bu veriler her gün güncellenir.

Arama Ağı Gösterim Payı ve Bütçe Kaynaklı Arama Ağı Gösterim Payı Kaybı

Arama ağı gösterim payı, kampanyanızın arama ağında aldığı gösterim sayısının alabileceği tahmini gösterim sayısına bölünmesiyle elde edilir. Buradan çıkan oran sizin arama ağında yüzdelik olarak ne kadarlık bir gösterim payı elde ettiğinizi verir. Alabileceğiniz tahmini gösterimler belli başlı kıstaslara göre belirlenir.

Bunlar:

  • Mevcut reklamınızın hedefleme ayarları
  • Reklamlarınızın onay durumu
  • Reklam için verdiğiniz teklifleriniz
  • Reklamınızın kalitesi

gibi kıstaslara göre alabileceğiniz tahmini gösterim payı belirlenir. Gösterim payı verileri her gün güncellenir. Bu yüzden düzenli aralıklarla reklamınızda yaptığınız iyileştirmeleri kontrol etmekte fayda vardır.

Google reklamların gösterim payını tahmin etmek için gün içindeki reklam açık artırmalarını inceler. Aynı açık arttırma için sizin ve rakiplerinizin verdiği teklifleri, reklamlarınıza ait kalite gibi verileri  inceler ve buna göre bir gösterim payı tahmini yapar.  Gösterim payı verisi reklamlarınızı göstermek ve gösterilmek için yeterli teklif, kalite puanı gibi rekabet gücüne sahip olan bütün açık artırmaları içerir.

Bütçe kaynaklı arama ağında kaybedilen gösterim payı diğer adıyla Arama Ağı Kaybedilen GP (bütçe), reklamlarınızın düşük bütçe nedeniyle hangi sıklıkta gösterilmediğine dair tahmini verileri sağlar. Bu veriler her gün güncellenir.

Gösterim Payının Arttırılması

Kampanyalarınızın gösterim payını artırmak için yapabileceğiniz bazı düzenlemeler bulunmaktadır. Bunlar kampanya bütçesinin artırılması, tekliflerinizin artırılması, bölgesel hedeflemeleri azaltmak, bütçenin yeniden ayarlanması ve reklam kalitesinin artırılmasıdır.

Bunları detaylıca anlatacak olursak;

  • Kampanya bütçesinin artırılması: Reklamlarınızın gösterilebilmesi için toplam gösterim yüzdesini artırabilecek olan bütçe hem gösterim sıklığının artmasına hemde gösterim yüzdesinin artmasına olanak sağlar. Kısaca kampanya bütçesini arttırmak hem gösterim yüzdesi hemde gösterim sıklığını artırır.
  • TBM ya da EBM  Tekliflerinin Artırılması: TBM ve EBM tekliflerini yükseltmek belirli bir reklam açık artırması için reklamlarınızın gösterilme olasılığını arttırabilir.
  • Bölgesel Hedeflerin Daraltılması: Bölgesel hedeflerin daraltılması, çok geniş bir bölge yerine daha dar bir bölgede reklamlarınızın gösterilmesi demektir. Bu işlem negatif gibi algılansa da aslında öyle değildir. Bölgesel hedeflemenin daraltılması sonucunda daha dar bir alan hedeflendiği için var olan bütçe ile daha fazla gösterim payı alabilirsiniz. Ancak bölgesel hedeflemenin daraltılması sonucunda potansiyel gösterim sayısının düşeceğini unutmayın.
  • Bütçeyi Yeniden Düzenleyin: Geniş bölgesel hedefleme sonucunda düşük bir gösterim payı elde edilebilir. Bunun ana nedeni reklamınız için daha geniş bir potansiyel gösterimin bulunmasıdır. Bu durumda izlenecek yol ya bölgesel hedeflemeyi daraltmak ya da kampanya bütçesini yeniden düzenlemek olmalıdır. Bütçenizi kampanya ayarlarınız ve maliyeti doğrultusunda yeniden düzenleyebilir ve gösterim payınızı arttırabilirsiniz.
  • Reklamlarınızın Kalitesini Arttırın: Arama ağı kampanyalarınız kalite puanı çalışması ile reklamlarınızın kalitesini arttırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler kalite puanı bileşenlerini incelemek, reklamlarınızı anahtar kelimelerle daha alakalı hale getirmek, tıklama oranınızı(TO) arttırmak, açılış sayfalarını güncellemek ve kalite puanını diğer metrikler ile birlikte kullanmaktır. 

Sonuç olarak Arama ağı gösterim payı belirlenirken bütçe kaynaklı arama ağı kaybedilen gösterim payı ve sıralama kaynaklı arama ağı kaybedilen gösterim payı birlikte incelenir. Bunun sonucunda elde edilen veriler başta reklamınız performansı olmak üzere kalitesinide belirler. Bu konuda kampanyalarınız üzerinde yapacağınız çalışmalar google üzerinde gösterim payınızı artıracak ve daha kaliteli reklamlar çıkmanıza olanak sağlayacaktır.

Bu konuda daha fazla bilgi almak ve firmanız için daha kaliteli reklamlar çıkmak için bizimle WhatsApp, Telefon, Mail yoluyla iletişime geçebilir yada ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Telefon +90 505 747 42 84
Email info@devedijital.com
Adres
Tacettin Veli Mahallesi Halit Narin Caddesi Bahadır Plaza Kat:11 Daire:41 38230 Deve Dijital Melikgazi/Kayseri/Türkiye