Mobil Uygulama Geliştirme İçin Flutter

Flutter Basic: Mobil Uygulama Geliştirme için Neden Flutter Kullanılır?

Son on yılda, cep telefonları günlük hayatımıza kolaylıkla asimile oldu. COVID-19 salgını vurduktan sonra bu süreç yoğunlaştı. Mobil uygulama geliştirme pazarı büyümeye ve hızla ilerlemeye devam etti. Dünya temassız, mobil öncelikli hizmetlere geçerken, geliştiriciler sürekli olarak yenilik yapmak ve popülerlik kazanmak için çalışıyor.

1980'lerin sonlarından bu yana şirketler, iş için mobil cihazları kullandılar. 1980'lerin aksine, mobil cihazlar PC'lere benzeyecek ve hem kişisel hem de profesyonel kullanım için hızlı, kullanıcı dostu internet erişimi sunacak şekilde geliştirildi. Artırılmış ve sanal gerçeklik dahil olmak üzere birçok farklı teknoloji, mobil donanım tarafından desteklenmektedir. Benimseme, daha hızlı, çok iş parçacıklı işlemciler ve birden çok kamera için yetenek tarafından desteklendi.

Müşteriler Apple ve Android tarafından desteklenen pazarları kullandıkça, yazılım da önemli ölçüde gelişmiştir. Mobil uygulamalar pazarında yapay zeka, yinelenen bir temadır. Bu, iş akışlarını iyileştirir ve artık mobil uygulamalarda yaygın bir uygulamadır.

Bununla birlikte, mobil uygulamalar oluşturmak da basittir. Herkes ücretli veya ücretsiz bir uygulama oluşturabilir. Ek olarak, nerede ve nasıl iş yaptığınızla ilgili seçenekleriniz vardır.

Mobil Uygulama Geliştirme İçin Flutter

Mobil uygulamalarda UI tasarımı için en umut verici tekniklerden biri flutter geliştirmedir. Şirketler, çeşitli farklı yığınlar kullanmadan yerel arabirimler oluşturmak isterlerse Flutter geliştirmeyi düşünebilirler.

Google'ın teknolojiyi hem geliştirdiği hem de desteklediği göz önüne alındığında, zaten sağlam bir temele sahip ve hem yeni başlayanlar hem de büyük şirketler tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Ancak, Flutter hala çok yeni bir teknolojidir. Birçok geliştirici, karmaşık ve iddialı çözümler üretmek yerine deney yapma ve kendini geliştirme becerisini kazanır.

Flutter Nedir?

Yazılım geliştirme kiti Flutter kullanılarak Android ve iOS için yerel bir kullanıcı arayüzü oluşturulabilir. Platform başlangıçta yalnızca Android'i destekledi, ancak şimdi büyüdü ve esnek bir arayüz tasarım aracına dönüştü. Flutter'ın sadeliği anahtar satış noktasıdır; kullanıcı dostu bir arayüze, bir araç ve gereç kütüphanesine ve bir ton şablona sahiptir.

Flutter'ın kullanım kolaylığı ve hızlı performansı başlıca satış noktalarıdır. Platformlar arası çözümlerin sağlayabileceklerinden daha fazla işlevsellik gerektiren, ancak daha hızlı geliştirme için belirli bir düzeyde soyutlama gerektiren ekipler için kullanıma hazır bir araçtır.

Flutter Uygulama Geliştirme: Nedir?

Tek bir kod tabanı kullanan Flutter uygulama geliştirme, Android, iOS ve PC dahil olmak üzere herhangi bir platform için bir uygulama tasarlamanıza olanak tanır. Flutter'ın UI çerçevesi ile uygulamalar herhangi bir platformda sorunsuz çalışacak şekilde oluşturulur.

Tek kelimeyle, Flutter, kodu sadece bir kez yazdıktan sonra kullanmak istediğiniz herhangi bir cihazdaki platforma özgü deneyimi taklit edecektir!

Hem geliştirici hem de girişimci zaman ve emek tasarrufundan yararlanır. Her platform için programı yeniden oluşturmak zorunda kalmamanın sağladığı zaman, mobil uygulamalar geliştirmenin monotonluğunu önemli ölçüde azaltır.

React Native ile Kontrast Flutter

Hem React Native hem de Flutter, mobil uygulama geliştirme etkinliğini artırmak için oluşturuldu. Bu iki platform, hangisinin daha üstün olduğunu belirlemek için sürekli olarak daralmaktadır.

Gerçek şu ki, bu sorguya verilen yanıt duruma bağlı. Bununla birlikte, bu iki platform maliyet ve kod yeniden kullanımı açısından oldukça karşılaştırılabilir ve geliştirme topluluğu ikisini de çok seviyor.

Flutter'ın mükemmel kullanıcı arayüzü ve eşsiz görüntü oluşturma hızı ve performansı ayırt edici özellikleridir. Flutter, yerel düzeydeki performansı ve bir kez yazma, platformlar arası kod tabanı nedeniyle geliştirmenin ne kadar kolay olduğunu düşündüğünüzde popüler bir seçenektir.

Flutter Uygulama Geliştirme İçin Yeterli mi?

Flutter JavaScript kullanmadığından, arayüzün yerel olmama şansı yoktur (Flutter js bir şey değildir). Öte yandan Flutter, Swift, Kotlin veya Java gibi ikili kodlara derlenen genel amaçlı Dart programlama dilini kullanır. Geliştiriciler bu nedenle yerel performanstan yararlanır.

Yerel bileşenler sağlamaya gerek yoktur, çünkü benzer nitelikteki araçların çoğu geliştiricilerin karma ve yerel kodu karıştırmasına izin verir. Dart, bir oyun motorunun ve benzersiz arayüz bileşenlerinin yerini alır.

React Native'a benzer şekilde, Flutter, geliştiricilerin bir işlev belirtmesi gerektiğinde uzun işlev açıklamalarına olan ihtiyacı ortadan kaldıran bildirimsel programlama kullanır. Kodun yazılması daha kolay ve daha hafiftir.

Widget'lar yalnızca gerektiğinde güncellenir; aksi takdirde program, React-js'nin bir başka özelliği olan bileşenleri sıfırdan yeniden yüklemez. Flutter, herhangi bir ara kod katmanı kullanmadan donanımla doğal ve doğrudan etkileşime girer. Bununla birlikte, yanıt verme hızı arttıkça, geliştirme karmaşıklığı miktarı da artar (React Native gibi araçlara kıyasla).

Mobil Uygulama Geliştirme İçin Neden Flutter Kullanmalıyız?

Şirketler çeşitli nedenlerden dolayı Flutter development'ı seçerler, ancak en yaygın iki tanesi genellikle yerel bir deneyime duyulan ihtiyaç ve sınırlı bir süre ve bütçe içinde çalışmaktır. Tabii ki, bunlar tek faktör değil; Flutter'ın bazı daha değerli avantajları da var.

Hızlı Mobil Kullanıcı Arayüzü

Geliştiricilerin kodlarını gerçek zamanlı olarak değiştirmelerini ve efektleri hemen görüntülemelerini sağlayan bir özellik olan Hot Reload, Flutter tarafından desteklenir. Başka bir araca geçmenize veya programı yeniden başlatmanıza gerek yoktur. Gelişimin ilk aşamalarında bile, kullanıcı arayüzünün kendisi hızlıdır. Ekip, uygulamanın gerçek performansını kullanıcının bakış açısından zaten gözlemleyebiliyor.

MVP Geliştirmek İçin İdeal

Minimum Uygulanabilir Ürünler için Flutter, basit bir işlevler ve arabirim bileşenleri koleksiyonu sağlar. Flutter'ın yerleşik kaynakları, benzersiz öğelerle gelip karmaşık kod yazmak için zamanınız yoksa, basit, duyarlı ve modern bir görünüm ve his üretmek için yeterli olacaktır.

Flutter, iki uygulamanın oluşturulmasını gerektirmeden platformlar arası geliştirme ve yerel yanıt verme olanağı sağlar; Sıfırdan oluşturulacak pek çok şey olmayacağından, bir Flutter geliştiricisi bile temel bir arayüz oluşturabilir;

Araç bir oyun motoru kullanıyor ve mobil oyunların arayüz duyarlılığı ve hızı açısından en zorlu projeler olduğu biliniyor; uygulama doğal görünüyor ve hissediyor; Kişiselleştirme: Mvp'ler sıkıcı değildir çünkü tasarım gereği basittir. Flutter, tekrar tekrar klonlanabilen, değiştirilebilen ve yeniden kullanılabilen widget'lardan yararlanarak, ekiplerin kodu sürekli olarak yeniden kullanırken orijinal fikirler oluşturmalarını sağlamanın bir yolunu keşfetti. Ayrıca, Flutter'ın uygulamalarının temiz, modern bir görünüme ve hislere sahip olmasını isteyen şirketler için harika bir seçenek olduğuna inanıyoruz. Araç Google tarafından desteklenmektedir ve Google ürünlerinin tasarımlarının belirleyici bir özelliği çok fazla alana ve dengeli kabullere sahip olmaktır.

VS Code ve Android Studio'yu Destekler

Flutter, diğer çerçevelerden farklı olan yerel uygulama koduna ek olarak VS Code ve Android Studio için yerel destek içerir. Flutter, platformlar arası ve yerel bileşenlerin harmanlanmasını vurgulayan JS tabanlı mobil geliştirme çerçevelerinin aksine yalnızca yerel kod sunar.

Geliştiriciler, yerel bir tümleşik geliştirme ortamı kullanarak Java, Swift, Objective ve Kotlin'e benzer şekilde oluşturulmuş genel amaçlı bir dil olan Dart'ta çalışır.

Geliştiriciler, Flutter ile çalışmaya başlamadan önce Flutter IDE ve Dart eklentilerini ayarlamalıdır.

Google Tarafından Desteklenmektedir

Golang'da gördüğümüz gibi, Google destekli araçlar sıklıkla hızlı bir büyüme yaşıyor. Teknoloji, ekosistemini genişletme, işlevselliği geliştirme ve bir teknoloji titanı desteklediğinde dikkat çekme araçlarına sahiptir.

Ürün sahipleri ve geliştiriciler için harika bir haber çünkü Flutter muhtemelen zamanla daha iyi olacak, piyasadaki en sıcak araçlardan birine dönüşecek ve hızlı bir şekilde güçlü bir ekosistem kuracak.

Ayrıca Google, ürünlerinin çoğunda Flutter'ı kullandığından, Flutter geliştirmenin etkinliğini test etme şansına sahibiz. Şirketler, görünme ve hissetme biçimlerinden hoşlanıyorlarsa, Google'ın ürünlerindeki estetiğini taklit edebilirler.

Ölçeklenebilirlik ve Esneklik

Her öğenin kendi klasörü vardır ve mantıksal bir hiyerarşide düzenlenir. Geliştiriciler, projeler genişledikçe UI öğelerini kolayca takip edebilirler. Geliştiriciler, tüm yapılandırma ekranlarını içeren klasörü kullanarak öğeleri bölebilir; sağlayıcılar; durum yönetimi dosyalarını içeren klasör; modeller; tasarımın uygulamanın arka uç işlevine bağlanmasından sorumlu kod tabanını içeren klasör; yardımcı programlar; uygulamada en sık kullanılan yeniden kullanılabilir bileşenler.

Varlık organizasyonunun diğer yöntemleri Flutter'da bol miktarda bulunur. Klasör sistemi karmaşık ve açıktır. Büyük kuruluşların gereksinimleri göz önünde bulundurularak oluşturulduğu açıktır, bu nedenle araç karmaşık projeleri desteklemek için geniş bir altyapı sağlar.

Flutter, hem karmaşık hem de basit çözümler için iyi çalışan temel bir araçtır. Tamamen yerel gelişim için mükemmel bir alternatif olmasa da, mevcut en yakın seçeneklerden biridir.

Flutter neden bir startup mobil uygulaması geliştirmek için en iyi seçenek haline geldi?

Flutter girişimciler için uygulamalar geliştirmek için mükemmel bir araçtır. Bu makalede defalarca bahsedilmiş olsalar da, platform tarafından sağlanan hızlı piyasa tepkisi ve uygun fiyatlandırma aslında başka bir sözü hak ediyor.

Bir süredir, potansiyel müşterilerinize en üst düzey dijital deneyimi sunmanın tek yöntemi yerel uygulamalardı. Yeni başlayanlar, iOS veya Android için uygulamalar oluşturup oluşturmayacaklarına karar vermelidir, çünkü genellikle bunu yapacak kaynakları yoktur.

Mobil Uygulama Geliştirme Maliyeti iki katına çıkarıldı çünkü her iki platform için yerel bir programın her biri ayrı ayrı oluşturulan iki ayrı kod tabanına ihtiyacı vardı.

Programlarının diğer yerel platformla uyumsuz olması nedeniyle bu, yeni bir şirketin hedef pazarının büyük bir bölümünü kaybedeceği anlamına geliyordu.

Bu nedenle, Flutter platformlar arası mobil geliştirmenin zorlukları için mükemmel bir çözümdür.

Bu sayede daha az deneme yanılma yinelemesiyle yüksek kaliteli kod üretebilirsiniz. Geliştiricinin kitaplıklara ve eklentilere erişimi, mevcut işlevselliği ve son teknoloji ürünü bir kodlama ortamını garanti eder.

Flutter, uygulamaları her geçen gün daha kapsayıcı hale geldikçe büyük ölçekte daha erişilebilir hale getirir. İşletim sistemi kısıtlamalarını kaldırır ve şirketlerin en büyük pazar payını yakalamalarına yardımcı olur.

Flutter, platformlar arası uygulama geliştirme için neden en iyi seçimdir?

Flutter uygulama geliştirme ekosisteminin önümüzdeki yıllarda büyümek için çok fazla alanı var gibi görünüyor. Flutter adlı bir platform, uygulama geliştirmeyi geliştirme potansiyeline sahiptir. Flutter'ın kullanıcı deneyimine ve arayüzüne odaklanması, geliştiricilerin ve şirketlerin yüksek oranda terk edilmeye katkıda bulunan önceki sorunları belirlemelerine yardımcı oldu.

Şüphesiz, Flutter unutulmaz müşteri deneyimleri için boş bir tuval sağlar. Bir müşterinin tek endişesi kullanıcı deneyimi olduğunda, şirketinizin uygulamasını oluşturmak için Flutter'ı kullanmayı düşünmelisiniz.

Telefon +90 505 747 42 84
Email info@devedijital.com
Adres
Tacettin Veli Mahallesi Halit Narin Caddesi Bahadır Plaza Kat:11 Daire:41 38230 Deve Dijital Melikgazi/Kayseri/Türkiye